Skoči na glavno vsebino

Tudi v Dolenjo Trebušo je prišla pomlad in nas zvabila v najlepšo učilnico – naravo. S svojo energijo pa nas je navdihnila z ustvarjalnostjo.

V mesecu marcu smo praznovali kar nekaj dni, posvečenih različnim osebam, predmetom, priložnostim …  Ob dnevu žena, dnevu mučenikov, materinskemu dnevu in veliki noči so učenci ustvarjali in izdelke poklonili svojim najdražjim ali pa si z njimi pričarali prijetnejše praznovanje. Kanček svojega časa – najdragocenejšega darila, pa smo namenili tudi starejšim občankam in jih presenetili z obiskom.

Ob svetovnem dnevu voda so prvošolci in drugošolci pouk književnosti preživeli ob sotočju rek Idrijce in Trebušce. Vsi učenci podružnične šole pa so zavihali rokave, da so bregove rek očistili odpadkov.

Deklica Pomlad je ob prvem dnevu pomladi učence v pismu povabila tudi k urejanju šolskega okoliša – pometli so dvorišče in v šolska cvetlična korita nasadili cvetlice. Prijetne prve pomladne dni so četrtošolci izkoristili še za izdelovanje reliefa domačega kraja v peskovniku. Ravno tako so se vsi učenci veliko učili in čas namenjen igri preživljali na prostem.

Ob zaključku meseca je prišel še en poseben trenutek – zahvalili smo se za vse in srečo na novi poti zaželeli zdaj že bivšemu ravnatelju, gospodu Cirilu Makovcu.

Zapisala Veronika Gregorčič

Dostopnost